Portimão - 28-30/04

Afgelopen weekend werd op het Autódromo Internacional do Algarve de eerste wedstrijd van het TCR Europe kampioenschap afgewerkt. Voor 3 wedstrijden van het TCR Europe kampioenschap zullen ze worden vergezeld door de TCR World tour, met alle fabrieksteams en piloten. Een extra uitdaging dus voor Kobe zijn debuut.
Op donderdag werden 2 extra trainingssessie georganiseerd voor de eerste race van het jaar. 2 keer één uur de tijd om de auto zo goed mogelijk op punt te krijgen voor het raceweekend dat start op vrijdag. De combinatie van een goede auto afstelling en een piloot die veel vertrouwen had leverde snelle rondetijden en een goede long run pace.

Vrijdag de 2 officiële trainingen elk van 30 minuten. Helaas dook er een probleem op tijdens de eerste FP, wat zorgde voor minder snelheid en resulteerde in een 17de plaats. Gelukkig was het team er snel bij en was het probleem na de 1ste training opgelost. Tijdens FP2 draaide Kobe het resultaat helemaal om, van P17 in FP1 naar een eerste tijd in FP2! Dit was een mooie vertrouwen boost richting de kwalificatie.

De kwalificatie op zaterdag ochtend is opgedeeld in 2 delen. Q1 voor alle piloten en Q2 voor de 12 snelste die dan gaan vechten voor de polepositie. Een snel rondje bracht Kobe naar een 7de plaats in Q1 en hij stootte dus door naar Q2 bij zijn debuut! In Q2 was zijn ronde 2 honderdste van een seconde langzamer dan in Q1 en dit resulteerde in een mooie 9de plaats en dus een front row start voor race 2 (reversed grid).
De eerste race van het jaar, de eerste in TCR. De stress was zeker aanwezig bij de piloot en het team. Maanden lange voorbereiding en het was eindelijk zo ver. De rode lichten gingen uit en Kobe nam een kanon start! Hij kon al meteen enkele plaatsjes goed maken, maar voor het aan remmen van bocht 1 zat hij helaas aan de buitenkant en verloor hij weer enkele plaatsen. Na 3 rondes viel de race stilaan in zijn plooien en werd het een ronden lang gevecht tussen Kobe Pauwels en teamgenoot Tom Coronel. Kobe trok uiteindelijk aan het langste eind en finishte zo op zijn debuut 2de van TCR Europe en als de beste rookie, een uitstekend resultaat!

Na een sterkte openingsrace waren de verwachtingen al wat hoger voor de 2de race. Vertrekkend vanaf de eerste rij, omsingeld voor fabriekswagen en piloten. Een matige start en een duw langs achter in de 3de bocht maakte het voor Kobe niet makkelijker voordat hij in bocht 4 in aanraking kwam met een andere piloot. En moest hij de auto aan de kant zetten met schade.

“het was een sterk openingsweekend, helaas van de 2de race dat het zo moest eindigen. Maar een sandwich van 2 andere auto’s is iets waar je niet veel aan kunt doen. We waren snel en een podium is wat we onthouden van dit weekend! Ik kom terug in Pau over 2 weken sterker!”
Gem. 149,9 Km/uur
51 Rondes
2de Plaats
1:51:695

Contact

Je kan ons bereiken op het telefoonnummer: +32 470 04 56 17 of mailtje sturen naar het volgende mailadres: kobe@kobepauwels.be

Sponsors

Een dikke merci aan alle sponsors om deze droom waar te maken. Als je deze jongeman wilt bijstaan in zijn carrière mag je altijd iets laten weten.

Dit kan je doen door ons te bellen of gewoon een mailtje te sturen. De contact gegevens vind je hierboven of helemaal onderaan de website.

logo 1
logo 2
logo 3
logo 4
logo 5
logo 6
logo 7
logo 8
logo 1
logo 2
logo 3
logo 4
logo 5
logo 6
logo 7
logo 8
logo 1
logo 2
logo 3
logo 4
logo 5
logo 6
logo 7
logo 8