Mettet - 05/03

De eerste wedstrijd van het Belgisch kampioenschap Xcar werd afgelopen weekend gehouden op het circuit Jules Tacheny te Mettet. Onder wisselende weersomstandigheden kwam Kobe Pauwels voor de eerste keer aan de start met zijn Mygale Xcar. De regerende kampioen had een moeilijke dag achter de rug, maar kijkt met een opgeheven hoofd naar de toekomst!
Op een droge baan wist de jonge piloot uit Leopoldsburg de snelste tijd neer te zetten tijdens de trainingen op zondagochtend, een mooie vertrouwensboost richting de 1ste heat van het jaar. Op de droge baan, met regenwolken die boven het circuit hingen, nam hij een uitstekende start waar hij vanaf de 1ste meter aan de leiding reed en die niet meer af gaf om zo 3,774 seconden voor zijn dichtstbijzijnde concurrent te eindigen.

Voor de 2de en 3de heat waren de regenwolken opengebarsten en werd het voor de 18-jarige zijn eerste meters in de regen in de Mygale Xcar. Beide manches wist hij weer een zeer goede start te nemen, om telkens als eerste de jump naar beneden mogen te nemen. Nog op verkenning met de auto in natte condities wist Kobe de 2de heat toch op een mooie 2de plaats algemeen te finishen. Ook die plaats behaalde hij in de laatste heat van de dag en finishte op maar 0,334 duizendste van een seconden van de 1ste plaats.
Deze 1ste en 2 keer een 2de plaats resulteerden in de polepositie voor de halve finale. Proberen een goede start te nemen, en dan het tempo controleren om in de finale alles te kunnen geven was het plan. Kobe schoot uit de startblokken en kwam met een ruime voorsprong uit de 1ste bocht. Het verschil tussen de piloten achter hem werd groter en groter, en alles leek onder controle. Helaas ging bij het aanremmen van de 1ste bocht een ronde later de rechtsvoorophanging stuk. Met zware teleurstelling moest hij de rest van de race langs de vangrail bekijken.

“ Het is een zware teleurstelling, er had veel meer ingezeten. Helaas was ik deze keer de pechvogel, maar dat hoort bij de sport. Ik ben zeer tevreden over de Mygale! Deze auto ligt heel goed op de baan en dat heb ik kunnen omzetten in snelle rondetijden. Niet de seizoenstart waar ik op had gehoopt om mijn titel te verdedigen. Maar ik ben er zeker van dat in Arendonk, voor race 2 van het kampioenschap, ik en de nieuwe XC04 in topvorm zullen staan, en zullen vechten voor de overwinning!”
2de Quali Positie
7 Inhaalbewegingen
15de Plaats
41.119

Contact

Je kan ons bereiken op het telefoonnummer: +32 470 04 56 17 of mailtje sturen naar het volgende mailadres: kobe@kobepauwels.be

Sponsors

Een dikke merci aan alle sponsors om deze droom waar te maken. Als je deze jongeman wilt bijstaan in zijn carrière mag je altijd iets laten weten.

Dit kan je doen door ons te bellen of gewoon een mailtje te sturen. De contact gegevens vind je hierboven of helemaal onderaan de website.

logo 1
logo 2
logo 3
logo 4
logo 5
logo 6
logo 7
logo 8
logo 1
logo 2
logo 3
logo 4
logo 5
logo 6
logo 7
logo 8
logo 1
logo 2
logo 3
logo 4
logo 5
logo 6
logo 7
logo 8