Spa-Francorchamps - 26-28/05

Voor de 3de race van het Europees kampioenschap TCR waren alle piloten te gast op één van de mooiste circuits van de wereld, Spa-Francorchamps. Gedurende het hele weekend, konden we profiteren van een stralende zon en mooi spectacel op het circuit. Helaas begon het weekend voor Kobe minder... tijdens de outlap in FP1 merkte hij een probleem aan de wagen en zocht hij terug de pits op. Een korte data check, en een auto reset in de hoop dat het probleem opgelost zou zijn. Helaas zonder resultaat en kwam er dus een vroegtijdig einde aan FP1 met geen gereden ronde.
Tijdens de pauze tussen FP1 en FP2 liep de stress al wat op, want Kobe was vastberaden om goed te presteren tijdens zijn thuisevent. Na het missen van FP1, had hij slechts 30 minuten om een goede setup te vinden voor zowel in de kwalificatie als voor de 2 races. Met de ogen vooral gericht op een goede kwalificatie, ging Kobe nog snel voor het einde van de sessie op nieuwe banden op het gevoel te optimaliseren. En dat had zeer goed uitgepakt! Snelste tijd en weer zelfvertrouwen opgebouwd na FP1.

Zaterdag staat voor de kwalificatie en 1 race. Met oog op een goed resultaat na FP2 kroop Kobe vol vertrouwen in zijn audi TCR. In Q1 was het de taak om geen track limits te krijgen en bij de top twaalf zitten om zo door te stoten naar Q2. Dat lukte, met een 8ste plaats in Q1 zonder al teveel risico's en slipstream. In Q2 nam Kobe opnieuw de gok om als eerste buiten te gaan en niet te mikken op een slipstream. Een groot risico met een super resultaat! P4 algemeen en 1ste Europese piloot. Met een grote lach stapte hij uit de auto en keek hij al uit naar race 1 in de namiddag vanaf P4.

Voor de ogen van al zijn gasten en fans was Kobe vastberaden om een mooi resultaat neer te zetten. En dat bewees hij meteen bij de start. Na een super start kon hij al 1 plaatsje opschuiven richting P3 en kon hij zijn pace mooi aanhouden en het gat met de auto's achter hem werd groter.
Helaas kwam de safety car op de baan, en was het de taak om de voorbanden is de juiste window te houden. Helaas was dit de 1ste saferty car restart voor Kobe en waren zijn banden nog te koud bij de herstart. Wat er dus voorzorgde dat zijn concurrent hem kon inhalen in de slipstream en net voor de remzone er voorbij schuift. Heel de race bleef hij in zijn achterbumper hangen, maar een inhaalactie kwam er helaas niet van. Maar toch was hij zeer tevreden met een 4de plaats algemeen en zijn eerste TCR Europe overwinning!

Race 1 verliep super, en dat hoopte hij te herhalen in race 2. Met een goede long run pace in race 1 zag het er ook goed uit voor race 2. Startend vanaf P7 door de reversed grid maakte hij weer een goede start waardoor hij weer een plekje opschoof. Na de 1ste ronde kwam hij door op P6 en zat hij vlak achter de piloten voor hem. Hij bleef druk zetten, en zo hopend met een goede slipstream de piloot voor hem in te kunnen halen.

Helaas liep het in ronde 4 mis, de spanjaard voor hem ging met 2 wielen van de baan en gooide zo wat stenen op de baan, die helaas in de radiotor van Kobe vlogen. Zo was hij noodgedwongen zijn auto aan de kant te moeten zetten door een oververhitte motor. Jammer om het weekend te eindigen op die manier.
Gem. 152.8 Km/uur
34 Rondes
1ste Plaats
2.30.612

Contact

Je kan ons bereiken op het telefoonnummer: +32 470 04 56 17 of mailtje sturen naar het volgende mailadres: kobe@kobepauwels.be

Sponsors

Een dikke merci aan alle sponsors om deze droom waar te maken. Als je deze jongeman wilt bijstaan in zijn carrière mag je altijd iets laten weten.

Dit kan je doen door ons te bellen of gewoon een mailtje te sturen. De contact gegevens vind je hierboven of helemaal onderaan de website.

logo 1
logo 2
logo 3
logo 4
logo 5
logo 6
logo 7
logo 8
logo 1
logo 2
logo 3
logo 4
logo 5
logo 6
logo 7
logo 8
logo 1
logo 2
logo 3
logo 4
logo 5
logo 6
logo 7
logo 8