Kobe Pauwels schakelt een versnelling hoger naar TCR Europe.

audi
Kobe Pauwels kiest voor TCR Europe als hoofdprogramma voor het 2023 seizoen. De 18-jarige racepiloot gaat zijn debuut maken in deze raceklasse onder de vleugels van het welbekende Comtoyou Racing. Na een zeer succesvol 2022 voor beide, Kobe werd Europees kampioen RX3 in rallycross en Comtoyou Racing nam beide titels in het piloten- en constructeurskampioenschap mee naar huis. Nu gaan ze samen nieuwe uitdagingen aan!
Hoewel Kobe van discipline verandert, zal hij trouw blijven aan de constructeur waar hij de 2 voorgaande jaren achter het stuur zat. Na zijn succes met zijn Audi A1 gebouwd door Volland Racing, zal hij nu in de racestoel kruipen van een Audi RS3 LMS. Het kampioenschap wordt verreden over 14 races, op 7 verschillende circuits over heel Europa. De jonge piloot maakte vorig jaar zijn debuut op het circuit, hij kwam in actie op nationaal niveau, onder andere op het welbekende circuit van Spa-Francorchamps. Het legendarische circuit zal de toerwagens verwelkomen voor zowel de 2de ronde van het Europees kampioenschap als de TCR World Tour. Hij hoopt er goed te kunnen presteren voor de ogen van al zijn supporters. Maar al de andere 6 circuits zijn volledig nieuw voor hem, dat maakt Kobe nog meer gemotiveerd!
Comtoyou Racing heeft al veel piloten naar de top van het racen gebracht. Het team was vooral actief in WTCR, TCR Europe en de VW Fun Cup. Voor 2023 breiden ze nog uit, ze gaan ook actief zijn GT3, allemaal onder de vleugels van teammanager Francois Verbist. “We zijn super blij en kijken ernaar uit om Kobe in één van onze Audi’s te zien. We hebben samen al 2 testen afgewerkt en Jean Michel en ik zagen direct een groot potentieel tot succes. Met onze race winning teamspirit en het talent van Kobe hebben we een zeer sterke combinatie! We willen onze 2 titels van piloot- en constructeurskampioen behouden, dat is ons doel en het Belgische volkslied zoveel mogelijk laten horen.”
Kobe heeft veel ervaring in karting, rallycross en Xcar. De laatste jaren was hij vooral actief op het onverharde deel van het circuit, iets totaal anders dan het toerwagenkampioenschap, maar Kobe staat te popelen om het seizoen te starten. “Er zijn zeker gelijkenissen met rallycross: beide disciplines worden gekenmerkt door een stilstaande start waarbij de launch zeer belangrijk is. Vanaf het moment dat de lichten uitgaan tot aan de finish zal het een spannende strijd zijn en zullen we vechten voor elke positie op de baan. Ook deze strijdlust neemt hij zeker mee uit zijn jaren rallycrosservaring.”
Kobe Pauwels: “Ik moet ook heel veel nieuwe dingen leren, zoals het banden managen en de auto goed onder de knie krijgen. Het wordt een zeer grote uitdaging om meteen vanaf het begin goed te presteren. Ik ben een rookie en veel circuits zijn nog onbekend voor mij, maar we hebben voor het seizoen nog een stevig testprogramma voorzien, zo kan ik wennen aan de auto, de circuits en de verschillende omstandigheden. Eerst en vooral wil ik dit jaar genieten, en hopelijk volgen dan de goede resultaten. Dit wordt mogelijk gemaakt door mijn partners, groot en klein, daarom zet ik alles op alles om hen een beker te kunnen geven, in ruil voor hun vertrouwen!
audi

Contact

Je kan ons bereiken op het telefoonnummer: +32 470 04 56 17 of mailtje sturen naar het volgende mailadres: kobe@kobepauwels.be

Sponsors

Een dikke merci aan alle sponsors om deze droom waar te maken. Als je deze jongeman wilt bijstaan in zijn carrière mag je altijd iets laten weten.

Dit kan je doen door ons te bellen of gewoon een mailtje te sturen. De contact gegevens vind je hierboven of helemaal onderaan de website.

logo 1
logo 2
logo 3
logo 4
logo 5
logo 6
logo 7
logo 8
logo 1
logo 2
logo 3
logo 4
logo 5
logo 6
logo 7
logo 8
logo 1
logo 2
logo 3
logo 4
logo 5
logo 6
logo 7
logo 8